De 4 affiliate strategieën van Kim

Die één geheel vormen en je business laten groeien terwijl je je klanten beter zal bedienen

Vandaag in de podcast hebben we het over “De 4 affiliate strategieën van Kim”De afleveringen worden intuïtief opgenomen en er zit om die reden geen consistentie in, wil je graag op de hoogte blijven van nieuwe afleveringen? Dan abonneer je je via SpotifyApple PodcastGoogle PodcastsOok via het Youtube kanaal kan je de video’s van de plantrekkers volgen. 

Ik verdiende 600€ met affiliate deze maand... uh nee! 6000!

Enkele maanden geleden was ik helemaal in de wolken toen ik 600€ verdiende met affiliate. Nu moet je weten dat affiliate één van mijn vaste passieve verdienmodellen is waar ik normaliter weinig naar omkijk. Dus ik vond 600€ fantastisch omdat het echt 100% passief was geweest. 

En ik dacht: als ik er nu 600 euro mee verdien zonder over na te denken, hoe gaat het dan als ik er eindelijk eens werk van maak om er een strategie in door te voeren…

Na 4 weken tijd verdiende ik 6000€ aan affiliate. 

Hoe ga ik te werk wanneer ik dingen wil leren? 

Ik gooi me nooit zomaar ergens in zonder goed te begrijpen wat iets inhoudt. Dan ga ik Googlen. Volg ik workshops en ga youtuben tot ik zoiets heb van “Ja! Nu snap ik het echt en dan ga ik keihard experimenteren want ik wil het ook echt ownen en uit testen wat de grenzen zijn (en dan ja… doorbreken of nieuwe dingen creëren)

Kim, wat is affiliate!?

Affiliate is een verdienmodel gebasseerd op een commissie. 

Als ik een blog schrijf en ik raad daar een boek in aan waarvan ik denk dat mijn doelgroep er iets aan zal hebben dan hangt daar meestal een stukje code aan de url. Wanneer je dan op die link klikt en je koopt het boek (of iets anders op die webshop) dan krijg ik een commissie uitbetaald. 

Maar je hoeft niet alleen blogs te schrijven, het kan ook via: Social media, podcasts, cursussens, forums, mailverkeer, kortingen… You name it. Alles waarmee je communiceert. 

affiliate strategie kim de graeve workshop online

Cookies

Je hoeft dus geen schrijfwonder te zijn (dus laat je niet gek maken) aangezien je het ook kan in enkele zinnen, via beeld, in person of zelfs video. 

Bijna elk groot bedrijf dat in je hoofd opkomt werkt met affiliate. En het is heel leuk om op zoek te gaan naar affiliate partners om mee te werken. Want neem nu, dat jij echt enorme fan bent van je nieuwe e-reader. Dan raad je die sowieso al aan vrienden, familie en collega’s aan toch? Wel onder dit principe deel je mee in de winst wanneer iemand het koopt via jou. Het moet zelfs niet eens een product zijn dat jij aanraadde, want affiliate werkt met cookies, dat wil zeggen dat als ze geklikt hebben op je link en 5 (30 of 60 afhankelijk van het partnership) dagen later kopen ze iets helemaal anders? Dan krijg jij alsnog commissie op dat artikel, want jij hebt hen de lead aangebracht. 

Ik hou er ontzettend veel van, ik kan het echt op een hele mooie intuïtieve manier toepassen in mijn bedrijf en kennis delen terwijl ik er ook nog commissies mee verdien. 

Hoe test je je strategieën?

Het ding is dat de meeste ondernemers affiliate vaag kennen en veronderstellen dat ze er een paar euro’s mee zullen verdienen… Maar dan heb je het over affiliate waar je geen strategie gaat toepassen.

En dan blijft dat ergens in een hoekje liggen omdat ze het de moeite niet vinden om ermee bezig te zijn voor enkele luttele euro’s.
Maar eigenlijk moet je het anders bekijken… Passief inkomen werkt niet op één twee drie, je zal altijd tijd moeten investeren.. En nadien kan je het loslaten of beperken tot een minimum. Maar als je 1€ verdient met passief inkomen dan test je eigenlijk een strategie uit. En die 1€? Die bevestigd dat je strategie werkt! Dan moet je de focus vinden en optimaliseren.

Passief inkomen wordt al eens verward met actief inkomen. Zo werkt het niet, want bij actief werk krijg je een grotere som geld maar wanneer je stopt en afrond, dan is het voorbij. Affiliate en passief inkomen blijft doorlopen. 

affiliate strategieën

Nee… Affiliate is eigenlijk zoveel meer dan snel wat euro’s verdienen. Je moet gewoon nog iets meer geduld hebben, dieper graven, je strategieën op punt zetten en blij reageren als je systeem werkt en je je eerste euro oplevert! Want dan kan je finetunen. 

Oké! Maar hoe verdien ik nu 6000€ met affiliates, Wel vandaag wil ik met jou enkele strategieën delen rond affiliate, deze strategieen heb ik ook allen in het lang en breed verwerkt in de affiliate workshop

Strategie 1

De makkelijkste om uit te voeren heb je zonet gehoord: basics van affiliate. Ik maak een blogje, video etc en bezorg een linkje met code voor een partner. 

Afhankelijk van wat soort partner je hebt kan je zo’n 0,1€ – 200 tot .. euro verdienen.

Dat hangt er een beetje van af wat de waarde is van wat je aanraadt en hoeveel waarde je zelf levert als partner. 

Meestal heb je dan een dashboard en kan je heel makkelijk tracken hoeveel je reeds hebt verdient en hoeveel mensen op je linkje klikte. 

Sommige partners willen dan ook héél graag je cijfers zien en precies weten hoe je het doet. Je hoeft daar allemaal geen schrik voor te hebben. in mijn affiliate cursus heb ik daar specifiek een e-book met oefeningen gestoken zodat je echt specifiek weet hoe je dit gedeelte kan aanpakken. 

Pas op! Affiliate is nog veeeel breder dan ik uitleg, laat je dus vangen door een gevoel van “ah is het dat maar”. iedereen die mijn cursus volgde was mindblown… Want ja ik kan makkelijk 5 uur lullen over affiliate zonder nog maar ietwat uitgepraat te zijn.

Affiliate strategieën? N#2

Je kan alles in je eentje proberen te doen op je eilandje en van daaruit proberen een succesvol bedrijf uit de grond te stampen. Dat is echter geen interessante strategie want je als je alles alleen moet doen dan groei je ook een pak trager. Als je dan moet wachten op je groei dan moet je al gigantisch veel klanten bedienen voor je echt op gang geraakt. 

Dat is hetzelfde met affiliate: je zou kunnen kiezen om alleen strategie 1 toe te passen en de basics toe te passen en dan krijg je idd enkele euro’s hier en daar maar daarmee houdt het op…

Affiliate kan je ook toepassen bij je eigen onderneming, dan betaal jij de commissies uit. En dat vinden ondernemers vaak wat enger?

Moet ik dan…. Mijn winst delen?!

– Euh JA! 

Denk er maar even over na!

affiliate strategieën kim de graeve workshop cursus online3

Delen? Waarom zou ik??… 

Een voorbeeldje in een andere situatie: Ik ben (zoals je kon horen in podcastaflevering 3) grote fan van auteursrechten uitbetalen. Ik doe dat graag bij creative shelter omdat ik kies voor veiligheid en ik voel me bij hen op mijn gemak. Maar ik zou ook kunnen kiezen om mezelf auteursrechten uit te betalen via een jurist, boekhouder, ik kan het zelfs zelf toepassen.

Ik heb het onderzocht en uiteindelijk koos ik voor de “niet meteen goedkoopste oplossing” maar wel diegene die het best bij me past en ik me het meest ondersteund bij voelde. 

Creative Shelter & commissie

Dus zodra ik vertel over Creative Shelter, en vooral dan de 30% winst die je netto meer kan verdienen aan de hand van die auteursrechten (als je dat nog niet wist moet je even luisteren naar podcast 3) is iedereen superenthousiast! Maar zodra ik zeg dat Creative Shelter werkt met een commissiemodel waar je dan een % moet afgeven aan hen om de risico’s te dragen en administratief in orde te zijn.

Dan zeggen ze: “Ja maar… Dan moet ik zomaar geld geven aan hen, nee laat maar hoor!

Maar dan loop je nog steeds dus 20-21% netto winst mis, door wat precies? Je ego? Dat is toch de wereld op zijn kop? 

Je ambassadeurs!

Soit, in dit geval… Als je ambassadeurs keihard hun best doen voor je, betaal ze dan ook voor hun moeite! … Ondernemen doe je echt niet alleen.

Als je alleen werkt dan spreek je elke keer opnieuw tegen een beperkte groep: Jouw volgers! Heel waardevol, maar het groeit ook traag. 

Terwijl, als je affiliate goed toepast via strategie 2. Jouw volgers spreken tegen hun volgers! Moet je ook weten dat elke volger zo’n 300 vrienden heeft, dus als 100 volgers roepen: “Wauw kim die heeft”… Dan bereik ik 30000 mensen die warm gemaakt worden door hun vrienden.

Hoe begin je daar aan?

Zelf een affiliate programma opstarten voor je bedrijf is op zich niet zo moeilijk je kan heel makkelijk plug-ins installeren en mensen vragen om affiliate te worden. Alleen is het helemaal niet zo makkelijk om mensen voor je te laten verkopen. Daar heb ik zelf in het verleden enkele keren tegenaangebotst, dus ben ik beginnen opletten naar bedrijven die dat heel slim aanpakten (o.a Society6), ik begon op te letten en te werken aan een nieuwe strategie zodat dat beter zou gaan. Dit is het onderdeel van affiliate dat ik nog steeds het meest te groeien heb. 

Maar dat is zo leuk met affiliate. Je kan echt alle kanten uit! Je kan het gebruiken voor alles wat je leuk vindt en het heeft een toegevoegde waarde, niet alleen dat! Het zorgt er nog eens voor dat je mond aan mond reclame veel sneller gaat. Omdat mensen ook echt beloont worden als ze iets voor je doen. (En dat is altijd fijn toch?)

affiliate strategieën kim de graeve workshop cursus online5

De toegevoegde waarde

Wat ik persoonlijk wel echt heel belangrijk vind is dat je altijd op zoek gaat naar de toegevoegde waarde. Hoe kan je dankzij affiliate zorgen dat je doelgroep zich goed voelt, hoe kan je een meerwaarde geven door je affiliate in te zetten. Ik wil mijn tools altijd inzetten voor dingen waar ik blij van word, zeker omdat ik gemerkt heb dat hoe vrolijker ik tegenover mijn bedrijf staat hoe meer ik kan geven aan mensen, hoe energieker je je voelt en hoe sterker je wordt. 

Dus ja! Denk altijd na over affiliate en ga het niet zomaar misbruiken, want ja… Dat gebeurt helaas ook in deze branche. Het kan heel ethisch zijn maar het kan ook verdomd fout overkomen. 

Dus doe het altijd met je hart op de juiste plaats! Dat is mijn extra tip voor vandaag. 

Affiliate strategieën #3

Mijn derde strategie waar ik dieper op in ga in de affiliate cursus gaat over commissie verband met collega’s en werk uitwisselen. Want hoe fijn het ook is om werk zomaar uit handen te geven aan een collega, je hebt altijd risico’s dat je klanten niet meer terugkomen bij je en bij jouw collega blijven plakken, of dat ze ontevreden zijn omdat er kwaliteitsverschil is of de service minder meeviel dan gedacht, of er gewoonweg een misverstand was. Als collega heb je dus een hoop risico’s wanneer je werk uit handen geeft. En daarrond heb ik mijn strategie rond affiliates bekeken en verwerkt in de cursus zodat dat helemaal kosjer zit en er ook een evenwichtige relatie behouden blijft tussen jou en je collega’s. 

affiliate strategieën kim de graeve workshop cursus online4

Ik deel mijn ervaring 

Ik heb hier ondertussen al enkele jaren ervaring mee en heb alles vanuit mijn eigen leerschool verwerkt in de cursus, met werkboeken zodat je ook echt alles meteen goed kan aanpakken zonder het allemaal uit te moeten zoeken. Een stappenplan incl implementatievideo’s. 

Affiliate strategieën #4

Maar mijn laatste strategie is de beste! Als je me een beetje kent dan weet je dat ik een echt multipotentiele ondernemer ben. Ik raak snel verveeld door dingen die ik onder de knie heb en ik ben altijd op zoek naar nieuwe expertises om te leren. Mijn kracht daarin ligt dat ik al die expertises blijf combineren, omdat ik de verbanden zie en ik ermee puzzel tot alle tools elkaar versterken. Dat heb ik gedaan met affiliate marketing. 

meer vrijheid in je leven kim de graeve ondernemen passief inkomen meer geld minder werken teveel de plantrekkers

Mijn unieke strategie… 

De vierde strategie zal je niet snel elders tegenkomen, maar wat ik deed was letterlijk alles wat ik kan combineren met affiliates. Waardoor het verkeer blijft stuwen doorheen mijn bedrijf, langs alle kanten. En ze worden elke keer terug geleid naar iets anders en op die manier blijf ik niet alleen aan affiliates verdienen maar verkoop ik ook veel meer van mijn andere diensten die dan weer rechtstreeks naar affiliates worden gestuwd. 

Ik was vooral keer op keer op zoek naar iets wat mij nog meer passief inkomen zou kunnen opbrengen, maar me ook niet zou teleurstellen en zou afzwakken wanneer ik er niet voldoende energie zou insteken. Want dat doe ik helemaal niet graag “moeten”. In de cursus affiliate  leer je echt mijn unieke manier van hoe ik affiliate toepas, hoe ik tegenover problemen botste en daaruit wist te komen aan de hand van puzzelen en nadenken. 

Stap-voor-stap

En ik ga je ook echt heel duidelijk tonen hoe ik daar ben gekomen in een cursus die je quasi onmiddelijk kan terugverdienen als je er echt voor gaat. Ik neem je aan de hand van mijn manier van affiliate mee in deze strategiëen zodat je dit op een manier kan toepassen die echt uniek bij jou past. 

Ik pas dat tegenwoordig toe op veel verschillende manieren en op die manier heb ik enorm veel verkeer die door mijn funnels razen en leg je dat allemaal uit in de Affiliate workshop. 

Op die manier wordt je 4 uur ingedompeld in een wereld van affiliate waar je verder denkt dan enkel een beetje zakgeld bovenop je onderneming, maar waar je het gaat integreren in je bedrijf en het niet alleen je imago en bankrekening zal aansterken maar ook je verkeer zal laten stromen naar de takken van je expertise die erg belangrijk zijn 

Meer podcastafleveringen:

Vergeet je niet gratis te abonneren op Spotify, Apple- en Google podcasts om op de hoogte te blijven van nieuwe afleveringen. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven