#224 Financiële vrijheid in je bedrijf: Ontdek waar jij te veilig speelt

In de razendsnelle wereld van ondernemerschap en zelfstandig werken, lijkt het soms alsof het ‘uurtje factuurtje’ – principe de enige goede oplossing is om aan de constante vraag naar jouw diensten te voldoen. Maar laten we eerlijk zijn, is dat écht genoeg? We nemen de oppervlakkige oplossingen onder de loep en duiken dieper in de wereld van strategisch ondernemen richting financiële vrijheid. 

Eerst en vooral ben ik er sterk van overtuigd dat er een bredere horizon van mogelijkheden is om te verkennen. Geloof me, er zijn veel meer innovatieve en doordachte keuzes die je kunt maken om jouw doelen te bereiken en te overstijgen. Laten we beginnen met het herdefiniëren van wat mogelijk is binnen jouw onderneming.

Het grote gevaar van: "Ik wil nog meer"

Wanneer ondernemers de duik in de zee van onbegrensde mogelijkheden nemen, kunnen ze soms gevangen raken in de zwellende golven van “ik wil nog meer”. Als ze niet oppassen, raken ze verstrikt in een web van taken en verplichtingen, zonder een moment om adem te halen.

Financiële vrijheid of morele kater?

Te druk zijn lijkt vaak een lot dat wordt bezworen met verhoogde prijzen en groepsprogramma’s, in de hoop dat deze financiële zuurstof of meer financiële vrijheid in je bedrijf zullen bieden. Maar temidden van deze woelige zee blijft een ander schip onaangeroerd – het vlaggenschip van groepsprogramma’s. Een plek van potentieel. Ik leg je uit waarom.

schaalbaar inkomen kim de graeve

Zo'n transformatie, wat mag dat nu kosten?

De gedachte aan het organiseren van groepsprogramma’s kan aanvoelen als een gedurfde expeditie naar een onbekend land. De echo’s van twijfel weerkaatsen – “Wat als ik niet genoeg mensen aantrek?” of “Hoe ga ik dit lanceren?”. In plaats daarvan richten vele ondernemers hun kompas op high-end jaarprogramma’s, een lichtbaken dat schijnt met prijzen variërend van 50.000 tot 100.000 EUR. 

High-end coaching in een notendop

Ik wil in de kantlijn verwijzen naar de filosofie van High-end Business coach, Suzanne van Schaik. Zij beschouwt high-end coaching als een reis naar waarde. 

Het draait om die ene speciale klant, wiens zoektocht naar transformatie alle aandacht verdient. De prijs, verankerd in uitdaging en waardigheid, wordt een kaartje voor deze transformerende reis.

Het Paradox van Exclusiviteit:

Velen kiezen voor het high-end pad als een reactie op het fluisteren van hun einddoel – een roep om prijzen omhoog te tillen. Toch heb ik ook een bedenking aan de exclusiviteit van coaching: het draait om méér dan alleen de prijs. Waar blijft de verbinding?

Terwijl deze benadering exclusiviteit en groei belooft, kan het beperkingen opleggen aan je bereik. Het stelt je voor de keuze tussen een selecte groep klanten en een breder publiek. Laten we niet vergeten dat het landschap vol nuances is, en dat soms de meest avontuurlijke paden de mooiste schatten verbergen. 

De raket richting financiële vrijheid in je bedrijf a.k.a jezelf!

Daarom is het cruciaal om de speeltuin van je bedrijf eens grondig onder de loep te nemen. Ontdekken waar je misschien iets te voorzichtig of te veilig speelt, kan het verschil betekenen tussen een gestaag voortkabbelend bedrijf en een raket die richting financiële vrijheid in je bedrijf lanceert.

De kracht van de groep

De keuze om juist velen te helpen, zoals ikzelf nastreef, gaat over een diepere missie. Het creëren van ware rijkdom op basis van tijd, energie en geld is een nobel doel. Door te geloven in de kracht van groepen, kunnen we meer mensen bereiken en diepgaandere leerervaringen mogelijk maken.

Innerlijke Connecties

Onze angsten en twijfels verbinden ons als mens and als ondernemer. Ze blijven bestaan, ongeacht onze financiële situatie. Het streven naar financiële vrijheid in je bedrijf mag deze verbondenheid niet ondermijnen. Elke stap buiten onze comfortzone herinnert ons aan de spanning en uitdagingen die daarmee gepaard gaan. Ik heb er trouwens een hele cursus van gemaakt. Meer info? Neem dan een kijkje op Freedom Unstoppable.

Voor wie is Freedom Unstoppable?

“Freedom Unstoppable” richt zich op kennisondernemers en dienstverleners die een duidelijke missie hebben en de wereld willen verbeteren door anderen te helpen op grote schaal. Ondanks hun vermogen om consistent klanten aan te trekken en succesvol te verkopen, ervaren ze beperkingen in tijd en energie. Hun bedrijven zijn te sterk afhankelijk van hun persoonlijke inzet, wat leidt tot uitputting en een gebrek aan balans tussen werk, familie en vrije tijd.

Deze ondernemers hebben de keuze gemaakt om hard te blijven werken op de automatische piloot, waardoor ze zichzelf en hun lichaam uitputten. Dit leidt tot spanning, stress en een gevoel van haastigheid als gevolg van de hoge werkdruk. Anderen kiezen er bewust voor om minder te werken, maar dit gaat ten koste van hun financiële vrijheid. Ze associëren ‘meer geld verdienen’ met ‘harder moeten werken’, terwijl ze juist minder willen werken. Tegelijkertijd voelen ze zich onvervuld omdat ze een ambitieuze ondernemersgeest in zich dragen.

Freedom Unstoppable

Van Individueel naar Collectief

Individueel werken kan een herhaling van dezelfde obstakels betekenen. Groepswerk daarentegen biedt vernieuwing en een bredere impact. Door meer dan 2000 klanten te bereiken en met 6000 mensen uitdagingen aan te gaan, ontstaat een opwindend ripple effect dat meer betekenis geeft aan onze inspanningen.

Het ripple effect: van Individueel naar Collectief richting financiële vrijheid in je bedrijf

Overwegen van mogelijkheden

Hoewel het high-end model wordt gezien als een weg naar financiële vrijheid in je bedrijf, is het niet zonder risico’s. Ziekte of onverwachte gebeurtenissen kunnen de fragiliteit van dit model onthullen. Het benadrukt de noodzaak om meerdere benaderingen te overwegen en een buffer te creëren die je tegen onvermijdelijke onzekerheden beschermt.

Kim De Graeve - Live dag een duidelijke visie brengt je naar succes en financiële vrijheid

Stapsgewijze Oplossingen

Als financieel business strateeg bied ik gerichte oplossingen. We onderzoeken je behoeften en ambities, en structureren je bedrijf dienovereenkomstig. Maar dit is slechts het begin. We bouwen aan automatisering, schaalbaarheid en passieve inkomsten om je bedrijf veerkrachtiger te maken.

Financiële vrijheid in je bedrijf: de toekomstvisie

Financiële vrijheid draait niet enkel om het verhogen van prijzen of harder werken. Het vergt een holistische benadering, waarbij je jouw bedrijf verbindt met wie je bent en wilt zijn. Het omvat winst op alle fronten, terwijl je vermogen gestaag groeit en twee verschillende financiële stromen creëert.

Een toekomst boordevol mogelijkheden

Het pad naar financiële vrijheid onthult zich in vele lagen. Het is een reis die verder gaat dan individuele keuzes, en het vereist een brede visie en diepgaande strategieën. Herinner jezelf eraan dat de toekomst even belangrijk is als het heden. Door slimme beslissingen en nauwgezet denken kunnen we de weg effenen naar een toekomst vol mogelijkheden, groei en, uiteindelijk, financiële vrijheid in je bedrijf.

katrin van de water miljonairspodcast kim de graeve

“Freedom Unlocked” is mijn boek dat zich richt op het bereiken van financiële vrijheid. Het boek biedt inzichten en strategieën om financiële onafhankelijkheid te bereiken door middel van drie fasen: helderheid en vervulling, het opschalen van je bedrijf, en het bouwen van je vermogen. 

Het benadrukt het belang van het begrijpen van je doelen, het opbouwen van passief inkomen en het zorgvuldig beheren van je financiën. Ik deel mijn eigen ervaringen en praktische stappen om je te helpen de weg naar financiële vrijheid te vinden. Het boek is bedoeld om lezers te inspireren en te begeleiden bij het nastreven van hun financiële doelen en een vervuld leven.

5 boekentips rond Financiële vrijheid in je bedrijf:

  1. “Geld verdienen met jezelf” door Tony de Bree: In dit boek worden moderne benaderingen van ondernemerschap en financiële vrijheid in je bedrijf verkend. Het biedt praktisch advies over het opzetten van je eigen bedrijf en het creëren van een duurzame inkomstenstroom.
  2. “Leef je mooiste leven” door Michael Pilarczyk: Dit boek richt zich op persoonlijke ontwikkeling en ondernemerschap, en biedt advies om je mooiste leven te leiden, inclusief financiële vrijheid binnen je bedrijf.
  3. “Your Money or Your Life: 9 Steps to Transforming Your Relationship with Money and Achieving Financial Independence” door Vicki Robin en Joe Dominguez Dit boek moedigt lezers aan om een diepere relatie met geld op te bouwen en biedt stappen om financiële vrijheid in je bedrijf te bereiken door middel van slimme keuzes en bewustzijn.
  4. “Good to Great” door Jim Collins: Dit boek analyseert wat onderscheidende bedrijven onderscheidt van gemiddelde bedrijven en hoe je je onderneming van goed naar geweldig kunt laten groeien. 
  5. “De Weg naar Succes” door Napoleon Hill: Dit boek biedt praktische adviezen om je doelen te bereiken en financiële vrijheid in je bedrijf en je leven te creëren door middel van doorzettingsvermogen, focus en planning.

Veelgestelde vragen

Passieve inkomsten kunnen worden gegenereerd door middel van investeringen in vastgoed, aandelen, dividenden, royalties, online cursussen, boeken en andere bronnen die blijven genereren zonder actieve betrokkenheid. Lees er meer over in: “Waar Geld in Investeren? 5 Slimme Opties voor Financiële Groei.”

Een positieve, groei-gerichte ondernemersmentaliteit kan je helpen om kansen te herkennen, obstakels te overwinnen en financiële vrijheid te bevorderen door middel van slimme besluitvorming.

Overmatige schulden, gebrek aan diversificatie in investeringen, te grote risico’s nemen en het negeren van noodzakelijke financiële planning zijn enkele valkuilen om te vermijden.

Financiële educatie is essentieel. Het helpt je om te begrijpen hoe geld werkt, hoe je het kunt laten groeien en hoe je slimme financiële beslissingen kunt nemen die bijdragen aan je doel van financiële vrijheid.

Dit vereist doordachte planning, slimme financiële strategieën, het opbouwen van meerdere inkomstenstromen en het verminderen van schulden om uiteindelijk een situatie te creëren waarin je niet langer gedwongen wordt om te werken voor inkomen. software om klantgegevens en interacties te beheren. Mijn cursus Freedom Unstoppable helpt jou met het behalen van financiële vrijheid in je bedrijf. 

Financiële vrijheid in het ondernemerschap verwijst naar de staat waarin een ondernemer voldoende passief inkomen genereert om de gewenste levensstijl te handhaven zonder afhankelijk te zijn van actief werken.

Het minimaliseren van schulden en het beheren van bestaande schulden zijn van vitaal belang voor financiële vrijheid. Hoge schuldenlast kan je belemmeren om financiële doelen te bereiken.

Ja, financiële vrijheid is haalbaar, maar het vereist consistentie, discipline en geduld. Elke ondernemer kan stappen nemen om zijn financiële situatie te verbeteren en geleidelijk financiële vrijheid te bereiken.

Het bijhouden van je uitgaven, het opstellen van een budget en het maken van verstandige keuzes over je uitgavenpatroon zijn cruciaal om financiële vrijheid te bereiken.

Hoewel risico’s inherent zijn aan ondernemerschap, is het belangrijk om risico’s te beheren en te diversifiëren. Verstandig investeren en strategisch plannen kunnen je helpen om financiële vrijheid te bereiken zonder onnodige risico’s.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven