Beginnen met investeren in 2024: waar begin je?

Veel mensen vragen me: “Waar moet ik in 2024 beginnen met investeren?” Laten we dat eens bekijken, met de focus op twee belangrijke gebieden: cryptovaluta en vastgoed.

Beginnen met investeren in 2024: Cryptocurrency

2024 heeft een opwindende start voor crypto’s gezien, met massale adoptie en belangrijke goedkeuringen, zoals de handel in Bitcoin ETF’s door de SEC. Dit opent de deur voor een bredere toegang tot crypto-investeringen, zelfs voor de gewone persoon. Het is nu makkelijker dan ooit om in te stappen.

De Bitcoinhalvering, die eens in de vier jaar plaatsvindt, is een ander belangrijk aspect om in gedachten te houden. De vorige halvering in 2020 leidde tot aanzienlijke koersstijgingen. Met de volgende halvering op komst, kunnen we ons voorbereiden op mogelijk vergelijkbare resultaten in 2024.

Leren investeren Kim De Graeve

Vastgoed: Een Tijd om te Observeren

Terwijl crypto’s floreren, is het ook de moeite waard om de vastgoedmarkt in de gaten te houden. Na jaren van gestage groei, zagen we in 2023 een daling van 10% in vastgoedprijzen. Deze trend kan zich voortzetten, waardoor het een potentieel gunstige tijd wordt om in vastgoed te investeren.

Het is een bekende strategie om te kopen tijdens een neergang, en deze dip in de vastgoedmarkt biedt misschien precies dat soort kans. Zelfs als 2024 niet het juiste moment blijkt te zijn, kunnen de komende jaren gunstiger zijn voor vastgoedinvesteringen.

Een Balans tussen Kansen en Risico’s als je wilt beginnen met investeren

Mijn persoonlijke visie op investeren is gebaseerd op een zorgvuldige afweging van risico’s en kansen. Terwijl ik enthousiast ben over de mogelijkheden in zowel crypto als vastgoed, blijf ik alert op marktontwikkelingen en bereid me voor op verschillende scenario’s, inclusief mogelijke crashes.

Het is belangrijk om te benadrukken dat deze visie slechts mijn persoonlijke mening is en geen beleggingsadvies vormt. Doe altijd grondig onderzoek en overweeg professioneel advies voordat je investeringsbeslissingen neemt.

Gratis Training: Bouw Je Kennis op rond investeren

Wil je meer leren over investeren? Ik bied een gratis training aan, waarin ik mijn inzichten en strategieën deel. Je kunt de training hier vinden. Begin vandaag nog met het opbouwen van je financiële kennis en neem de controle over je toekomst.

Bedankt voor het lezen en veel succes met je investeringen in 2024 en daarna!

Let op deze valkuilen als je wilt beginnen met investeren in 2024

Emoties kunnen een krachtige rol spelen bij investeren, en het is cruciaal om de valkuilen te herkennen die hiermee gepaard gaan. Ten eerste is er de “fear of missing out” (FOMO), waarbij investeerders impulsieve beslissingen nemen uit angst om kansen te missen. Dit kan leiden tot overhaaste investeringen zonder voldoende onderzoek.

Daarnaast is er het tegenovergestelde van FOMO, namelijk de “fear of loss” (FOLO), waarbij investeerders vasthouden aan verliezende posities uit angst voor verlies. Dit kan leiden tot het negeren van rode vlaggen en het vasthouden aan investeringen die eigenlijk moeten worden verkocht.

beginnen met investeren in 2024 kim de graeve

De grootste valkuilen bij het beginnen met investeren liggen voornamelijk in emoties

Een andere valkuil is confirmation bias, waarbij investeerders alleen informatie zoeken die hun bestaande overtuigingen ondersteunt. Dit kan leiden tot het negeren van waarschuwingssignalen en het overmatig vertrouwen op specifieke bronnen.

Overmatig zelfvertrouwen kan ook gevaarlijk zijn. Sommige investeerders denken dat ze de markt kunnen voorspellen en nemen onnodige risico’s zonder adequaat risicobeheer.

beginnen met investeren in 2024 kim de graeve

Nog meer valkuilen bij beginnende investeerders

Tot slot kunnen emoties zoals hebzucht en angst leiden tot het negeren van langetermijndoelen en het najagen van kortetermijnwinsten. Het is essentieel om een gedisciplineerde benadering te behouden en emoties te scheiden van investeringsbeslissingen.

Door bewust te zijn van deze valkuilen en een gedisciplineerde aanpak te volgen, kunnen investeerders hun emoties beter beheersen en succesvol navigeren op de financiële markten, zelfs in het dynamische landschap van 2024. Schrijf je daarom zeker in voor de gratis training en leer niet alleen nadenken over je strategie maar ook omgaan met de mindset. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven