4 Beste Tips om beter te verkopen

In de wereld van verkopen is het een kunst om los te komen van het resultaat, een vaardigheid die vaak niet van nature komt. Hoe kunnen we iets komen brengen in plaats van enkel te komen halen? Vandaag leer ik je hoe je deze vaardigheid kan ontwikkelen in 4 simpele stappen. 

Tip 1: Ken je cijfers

Wanneer ik een gratis training voor 100 personen organiseer en een conversie van 10% behaal, is het niet langer een kwestie van twijfelen over mijn prestaties of me afvragen of ik meer moeite moet doen om klanten aan te trekken. 

vastgoed tips Je huis verkopen: 7 tips voor +20.000€ te verdienen (zonder makelaar)

De conversie kan variëren, vooral afhankelijk van de inhoud van het programma. Kort gezegd, deze berekening geeft me een helder inzicht in het aantal benaderde klanten dat nodig is voor een bepaalde conversie. 

Keep calm & blijf onderzoeken

Hoewel optimalisatie mogelijk is, hoef ik niet harder te trekken. Dit benadert het werk op een meer kalme en geïnformeerde manier.

Tip 2: Wat is je intentie?

Hoe wil je dat jouw boodschap resoneert bij potentiële klanten? Wat wil je dat ze ervaren na afloop?

Hoe laat jij je klant voelen?

Tijdens mijn live-dag gisteren wilde ik dat deelnemers geloofden dat ze hun omzet konden verdubbelen door minder te werken. Mijn focus was niet slechts op het omzetdoel, maar op hoe ik wilde dat mensen zich voelden. 

In lijn met de bekende quote: “Mensen vergeten wat je zegt, maar herinneren zich altijd hoe je hen laat voelen.” Zelfs zonder live-dagen kunnen jouw intenties voelbaar zijn in je posts of podcasts, een krachtige manier om verbinding te maken.

PS: Heb jij mijn boek al gescoord?

Freedom Unlocked Boek - Kim De Graeve mentale en financiële groei

Tip 3: Wil je eigenlijk mensen bedienen?

Bij het organiseren van live-evenementen hanteer ik duidelijke grenzen, expliciet aangegeven voor wie ze bedoeld zijn. Hoewel onverwachte gasten welkom zijn, betekent dat niet automatisch dat ik hen op een dieper niveau wil bedienen.

Kiezen voor wat past

Voor niet-uitgenodigde ‘party-crashers’ en vragen die niet bijdragen aan het onderwerp, kies ik ervoor om deze te negeren. Vaak geven we aandacht aan wat we niet willen, maar daarmee voelt niemand zich echt gezien.

Mijn focus ligt op het overtreffen van de verwachtingen van degenen die wel oprecht zijn uitgenodigd voor mijn ‘feest’.

#295 4 Beste Tips om Beter te Verkopen - Kim de Graeve financieel strateeg

Tip 4: Ben je de koningin of de nar?

In mijn onderneming beschouw ik mezelf als de koningin, geworteld in mijn expertise en bewezen waarde. Ik weiger een facade op te zetten om klanten aan te trekken. Als je mijn waarde niet ziet, is dat jouw probleem.

Afbreuk aan je eigenwaarde

Wanneer je merkt dat je te hard aan het trekken bent, vraag jezelf dan af: ben ik de koning(in) of de nar? Terwijl de nar leuk is, geef ik de voorkeur aan de betaling van een koningin. Overmatig trekken doet afbreuk aan je eigenwaarde en wat je te bieden hebt.

Beschouw deze vier tips als toepasbaar in je onderneming MAAR ik geef je een vijfde bonustip cadeau!

Bonus Tip 5: Ik wil dit of beter!

Persoonlijk stel ik geen strikte omzetdoelen; ik werk vanuit intenties, voortkomend uit het idee “Ik wil dit of beter”. Mijn doelen zijn bewust zacht benaderd, zonder over grenzen te gaan. Bijvoorbeeld, als ik zeg dat ik aan 50 mensen mijn programma wil verkopen of beter, kies ik ervoor eerlijk te zijn en voel ik intuïtief of het klopt.

Meer Verkopen vs. Je Grenzen

Gisteren kreeg ik aanmeldingen voor “Freedom Unstoppable”, maar ik wees enkele mensen af. Eén van die personen aan wie ik makkelijk mijn cursus had kunnen verkopen, bevond zich namelijk niet op het gewenste niveau, wat ik als nadelig voor de groep ervoer. 

Dit heeft ook negatieve gevolgen voor mijn eigen inzet, aangezien ik dan harder moet werken dan oorspronkelijk bedoeld. Bovendien is het schadelijk voor haar resultaten, omdat ze niet in staat is om te benutten wat ik haar probeer bij te brengen.

Elke lancering is een leerproces

Liever heb ik 30 perfect passende klanten dan dat ik 50 programma’s moet verkopen, waarbij de groep niet bij me past. Dit illustreert mijn principe van “Ik wil dit of beter”, waarbij niet alleen financiële aspecten, maar ook andere zaken een rol spelen. Ga daarom na elke lancering af wat wel werkt en waar je nog eventueel kan bijschaven.

Verkopen blijft veranderlijk

Houd in gedachten dat alles veranderlijk is; wat dit jaar effectief is, kan volgend jaar anders zijn. Het is essentieel om je cijfers te blijven monitoren en aan te passen, met de juiste intentie. Door deze tips toe te passen, zul je merken dat je energie overhoudt om vooruit te gaan.

De post-lancering dip

Waarom voelen we ons vaak uitgeput na een lancering? Niet zozeer vanwege het harde werk, maar eerder omdat we ergens begonnen zijn te trekken om te verkopen, uit angst dat het niet zou lukken door het niet naleven van deze 5 tips. Dit resulteert in een tekort aan energie voor de volgende cyclus en veroorzaakt een neerwaartse spiraal.

#273 Geld uitgeven aan de juiste zaken - Kim de Graeve financieel strateeg

Optimaliseren en automatiseren

Op 15 december organiseer ik een boeiende live-dag waar we diep zullen duiken in het optimaliseren en automatiseren van bedrijfsprocessen, met speciale aandacht voor het identificeren van knelpunten in jouw onderneming.

Hands-on leren opschalen

Deze dag is bedoeld om praktisch en hands-on te zijn, waarbij we met elk bedrijf individueel aan de slag gaan. Als jij ook wilt ontdekken hoe je jouw bedrijf naar een hoger niveau kunt tillen en meer efficiëntie kunt bereiken en meer kan verkopen, nodig ik je van harte uit om deel te nemen.

Surf naar https://www.kimdegraeve.be/livedag om je plek te reserveren. Het belooft een waardevolle dag te worden vol inzichten en concrete stappen om jouw bedrijf te versterken.

uitbesteden Aanwerven van een team Een kritische stap vóór uitbesteding kim de graeve freedom unlocked podcast
#295 4 Beste Tips om Beter te Verkopen - Kim de Graeve financieel strateeg

5 boekentips rond beter verkopen

#295 4 Beste Tips om Beter te Verkopen - Kim de Graeve financieel strateeg

Veelgestelde vragen omtrent makkelijker en beter verkopen

Investeer tijd in het begrijpen van de behoeften en uitdagingen van je klanten. Wees oprecht geïnteresseerd en bied oplossingen die waarde toevoegen aan hun specifieke situatie.

Zie afwijzing als een leermoment. Vraag feedback, analyseer wat er niet werkte, en gebruik deze informatie om je aanpak te verbeteren. Blijf positief en laat afwijzing je niet ontmoedigen.

Focus op de concrete voordelen die je product of dienst biedt en leg uit hoe deze de specifieke behoeften van de klant oplossen. Gebruik succesverhalen en case studies om de waarde te illustreren.

Blijf leren en ontwikkelen. Lees boeken over verkoop, volg trainingen, en zoek mentorship. Reflecteer regelmatig op je eigen prestaties en identificeer gebieden voor verbetering.

Wees authentiek, betrouwbaar en consistent. Lever wat je belooft en communiceer duidelijk. Laat zien dat je begrijpt wat belangrijk is voor de klant en dat je hun belangen serieus neemt.

Pas je communicatiestijl aan op de persoonlijkheid van de klant. Sommigen waarderen feitelijke informatie, terwijl anderen meer belang hechten aan relaties en emoties. Wees flexibel en pas je aan.

Luister actief naar hun zorgen en probeer deze te begrijpen. Beantwoord vragen eerlijk en overtuigend. Laat zien hoe je product of dienst specifiek kan helpen bij het overwinnen van hun bezwaren en benadruk de positieve resultaten.

Actief deelnemen aan branche-evenementen, netwerkbijeenkomsten en online platforms. Bouw relaties op sociale media op en bied waardevolle content aan om jezelf als een expert in jouw vakgebied te positioneren.

Stel open vragen, luister actief naar hun antwoorden en analyseer hun reacties. Begrijp hun uitdagingen en doelen om gericht op maat gemaakte oplossingen te bieden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven